Alla inlägg den 27 mars 2012

PM

Av agneta henriksson - 27 mars 2012 21:53

Har Strömsund inget mellanväder????

Först ställdes den in pga kyla i februari, och nu var det plusgrader och regn under helgen....


Nå, i övrigt var det en annorlunda och roligt arrangerad tävling. Banorna krävde mycket av både förare och hundar, både av huvud och kropp. Och det är så det ska vara :)

Även fast just kropp=fysik höll på att ta död på mej i de branta och många uppförsbackarna. I dessa backiga banor hade även mina hundar lite jobbig, eftersom vår backträning är näst intill obefintlig här hemma, här har vi mest myrar och älvar.

Men huvud= de kan mina använda. Eftersom tävlingsspåren hade tinat bort, så hittade arr. för helgen nödlösning i den terräng som gick att lägga spår i. Så tävlingen hamnade på skidspår/nordiska spår som krävde en hel del körteknik för att inte vurpa eller köra omkull och över hundarna, med varvning och mycket omkörningar eftersom klasserna då gick in i varandra, samt sträckor med i princip "head to head" möten samt en rolig varning in på startområdet i början på varje distans-=roligt för publik. Dessutom var banorna inte helt/ totalt blockerade som de brukar, utan andra spår kom och gick lite här och där, men det var ändå tydligt var tävlingsspåret gick.  Men somliga ekipage hade svårigheter att ta sig runt banan av ena eller andra orsaken, och nån bröt pga värmen och de tunga banorna. Och flera spann valde att inte ens starta när de fick reda på upplägget på banorna. Men mitt spann skötte sig bra i helhet och alla hundarna jobbade på så bra de kunde på de dåliga spåren och i värmen. Dessutom hade jag ju lånat in Thor av Camilla/wild tribes som par i led till Axa, och de hann hälsa på varann 5 minuter innan det var dags att köra, så de jobbade på riktigt bra uppe i led trots att de inte kände varann eller var körda i hop tidigare. Att som ensam unghane bara bli insatt i ett spann med helt främmande hundar och okänd förare, och bara gå på var starkt gjort av Thor. Och lilla Freyja var med på sin tredje tävling blott 19 månader gammal, och gick med som en rutinerad.

4-spannsklassen gick sist på dagen då det var som varmast och spåren var som mest sönderkörda, speciellt lördagen var det som ett uppplogat potatisland, då man fick köra med stor försiktighet för att inte skada hundarna, men under natten mot söndag frös det på lite och spåren höll sig lite bättre då, men var dock bitvis istället ganska isiga och hala. Många omkullkörningar var det dock under helgen inom alla klasser, trots att arr hade begränsat antalet hundar i spannet till 10 som max pga de trixiga banorna.

Men vädrets makter rår ingen för, och spårkörarna hade lyckats reparera banorna hyfsat bra till söndagen.

Totalt sett kan jag nog säga att detta var ett överraskande och roligt upplägg på en tävling, samt ge en eloge till spårläggarna/preparerarna som säkert haft en sju h-vetes vecka och helg.

        

Ovan: Varvning i startområdet bild 1 och 2. Bild 3 målgång dag 2.

   

Ovan: varvning dag 2

På led: närmast-Axa, i par Thor. I wheel: Atle-närmast, i par Freyja.

Alla foto= Annika som var följeslagare, handler, fotograf för helgen.


Resultat:

2* 7,5km

Plac:7

Totalt:

51.43

Dag 1: 25.57

Dag 2: 25.46





Ovido - Quiz & Flashcards